Passiv indtægt i 2020

 

Hvad er passiv indtægt for en størrelse?

Passiv indkomst eller passiv indtægt handler om at du kan tjene penge, mens du ligger og sover trygt i din seng. At pengene ruller ind på kontoen, mens du er i bad, på ferie, ja, selv går på arbejde, hvilket er din aktive indtægt. I teorien handler passiv indtægt om at du kun arbejder på opgaven en gang og så begynder pengene stille og roligt at akkumulere. Men i realiteten er du nødt til at bruge en sum tid på at få lavet arbejdet og få ført projektet ud i verden. 

Her vil jeg gennemgå alle de mange muligheder, der eksisterer for at opnå passiv indtjening.

1. Du kan skrive og publicere en e-bog

Hvis du har et kendskab til et vidensområde, som kan være relevant for andre at læse om, er en e-bog en god ide. Og det har de fleste. Om ikke andet har alle en god historie i sig. Du skal naturligvis anvende tid til at få skrevet bogen. Sørge for at få sat teksten op og lave et omslag. Derudover skal du overveje hvilke salgskanaler, som du vil anvende til at sælge den. Du er heldig, for det er blevet betydeligt nemmere at udgive sin egen bog. Det er naturligvis en stor tidsinvestering, men hvis der er mange potentielle læsere, er der et godt marked. Det er også en god ide at oprette en hjemmeside, hvor du fortæller om din e-bog og dermed skaber mere opmærksomhed om den.  

Du kan også forsøge at få udgivet din e-bog som fysisk bog på bibliotekerne, hvilket alt afhænger om den bliver udlånt, sidetal med videre, vil generere i bibliotekspenge. Hvert år uddeles godt 180 millioner kr. i bibliotekspenge for bøger til landets forfattere, oversættere, illustratorer mv. Så det gælder bare om at komme i gang med skrivepennen. 

2. Affiliate marketing

Når du har en hjemmeside, som har en del besøgende, kan du indtænke affiliate marketing som en metode til at tjene passivt. Det handler dybest set om, at du inkorporerer reklame for en virksomhed på din hjemmeside. Hvis fx du skriver om produktionen af te, kan du henvise til en tespecialist via et såkaldt affiliate link. Hver gang en besøgende fra din hjemmeside klikker på reklamen og bliver navigeret hen til tespecialisten vil du modtage en provision. Det er især gældende for bloggere, hjemmesider og YouTubere og andre SoMe-profiler med mange følgere.

Passiv indtægt i reklamer

Det er også i høj grad blogging, hvor der er store muligheder. Hvis din blog har mange besøg, kan du komme til at få en god indtjening. Men det kræver meget arbejde at skrive blogindlæg og hen over årene vil du akkumulere mere og mere trafik. Men det er bedst at tage udgangspunkt i din egen viden og finde ud af om der er nogle former for nicher, hvor du kan placere din blog. Samtidigt skal du indtænke søgeordsanalyse, onlinemarkedsføring og content marketing gerne via sociale medier. 

Dette forøger også din indtjening gennem affiliate marketing. 

Du kan nemt komme i gang ved at læse mere om det.3. Bliv en T-shirt designer

Hvis du har nogle kreative ideer til at kreere t-shirts både med skrift og billeder kan du få hjælp online af flere udbydere såsom Amazon Merch. Du kan brainstorme og finde dit helt unikke design-udtryk og uploade dine designs til Amazon. Det kræver, at du løbende udvikler nye designs og måske designer en kollektion til hver sæson, såfremt at dit design går hen og bliver en sællert. Du skal være orienteret om, at du skal bruge penge og tid, men det fede er at Amazon tager sig af alt det praktisk med forsendelse. 

4. Find på en smart app

Vær kreativ og kom op med en smart idé til en app. Hvis du pludselig kommer i tanke om en idé til en app, der ikke findes i app store, kan det blive til en guldmine. Selvom der er noget konkurrence på app-markedet er der sandsynlighed for at det kan blive en succes. I så fald hvis det er en app, som flere og flere vil downloade og betale penge for. Hvis du ikke helt er det helt store tekniske geni til at kode, kan du få hjælp af en app-udvikler, som er billigst i udlandet. Hvis din app bliver selvkørende, kan du koble den til Google Adsense og dermed opnå en passiv indtægt.

5. Sælg din fotos

Har du taget mange billeder med din smartphone, så kan der også være en god tjans i at sætte dem til salg. Der er et kontinuerligt behov for billeder til hjemmesider og blogs. Der findes mange hjemmesider, hvor du kan uploade dine billeder til videresalg fx iStock, Shutterstock og Fotolia

Du skal sætte dig ordentligt ind i reglerne for salg af billeder. Det drejer sig eksempelvis med billeder, hvor der er personer på. Når du uploader dine fotos til stocktjenesterne, kan du vælge at sætte et flueben ud for, at dine billeder ikke må bruges til reklame og kun til redaktionelt stof. Det, som du skal tage højde for, er at stocktjenesterne vil have samtykke for alle personer, (og børns værger) og eventuelle personer, der ejer objekter, som vises på billedet. Derudover må du heller ikke tage billeder af varemærker og brands. 

Tjek efterspørgslen ud

Som udgangspunkt bør du undersøge, hvilke stockfotos der bliver spurgt efter, eftersom det er, hvad markedet vil have. Typisk er det fotos med mennesker med store smil på læben, der er eftertragtede. Derudover er arbejdssituationer, billeder af mad, og actionpakkede fotos altid en efterspurgt vare. 

Derudover skal du også sørge for at motivet står knivskarpt og har god belysning uden matte farver. Se, kvaliteten er de i forvejen uploadede billeder, og hold dig til denne type kvalitet. 

Kom i gang og knips løs. 

6. Udlej din bolig

Du kan vælge at udleje et værelse i din lejlighed eller dit hus. Eller hvis du har de fornødne penge, investere i en ejendom og dermed udleje den. Måske er det for meget. Så lej dit hus ud, når du er på ferie. Det kan du gøre via Airbnb eller Wimdu. Du skal holde det for øje, at der er regler og betingelser i relation til skat, udlejningsperiode og hvilke type bolig du har til udlejning. 

Du skal være ejer af boligen eller have et skriftligt samtykke fra din udlejer, for at kunne udleje. Sørg for at sætte dig godt ind i reglerne samt hvordan du er stillet i tilfælde af fx tyveri, inden du går i gang med at udleje. Det er en god passiv investering, der er givtigt med det samme. 

Så kom i gang med at udleje et værelse, sommerhus, lejlighed, hus, sågar kan du også udleje cykler, biler med videre. Du kan opgradere din udlejning ved at anvende samarbejdspartnere til at håndtere udlejningen for dig. Det koster som regel et gebyr, fordi andre hjælper dig. 

7. Tjen på undersøgelser

Du kan tjene penge på at udfylde spørgeskemaer og besvare undersøgelser online. I stedet for at streame den ene serie efter den anden, kunne du tage en friaften, hvor du brugte tiden til at besvare betalte spørgeskemaer online. At tjene penge på dem er enkelt. Du skal blot udfylde dem ved at besvare med din mening og holdning til forskellige emner. Virksomheder har brug for denne viden, der er vigtig og guld værd, set i forhold til deres produkter og serviceydelser. Det er nemt og kræver ikke den helt store raketvidenskab. Rundt regnet kan du tjene op til en krone per minut. Dette kan ske mens du ser Netflix. 

8. At blogge

Du kan også vælge at begynde at blogge om noget, som andre søger viden om eller som du ved en helt masse om. Med andre ord skal du vide en masse om emnet eller være god til at skrive om ting og sager.

Det kræver en del tid at få opbygget en læseskare og få klik ind på dine blogindlæg. Men hvis du er klar på at skrive en masse inden der sker noget helt vildt rent økonomisk, lyder rådet herfra at gå i gang med det samme.

Men der er mulighed for at tjene penge på reklamer, hvor dine besøgende blot skal klikke på banneret, for at du har tjent penge.

WordPress er et glimrende eksempel på at få en brugervenlig blog.

Hvis du har brug for hjælp til at få skrevet dine blogindlæg eller bare med at komme i gang, kan jeg hjælpe dig i processen. Se mere her.9. Investér i aktier

Med tidens negative renter er det en god investeringsstrategi at forøge din personlige formue ved at gå hen til at handle med aktier. 

Aktiehandlen er en hurtig metode til at få dine penge til at akkumulere. Men inden du springer ud som aktieinvestor, er det et must at lære at læse markedet. Den tid, som du anvender på at sætte dig ind i hvordan markedet fungerer, er godt givet ud, når du har lært at forstå aktiemarkedet.  

Aktiehandels ABC

På internettet er der heldigvis meget hjælp at hente med hensyn til guides, investeringsplatforme, rådgivningsfirmaer og investeringsgrupper, som står klar til at hjælpe novicer inden for aktiehandel. Du er nødt til at sætte dig ind i, hvad det er for en branche, du investerer i, og hvilke serviceydelser eller produkter som den respektive virksomhed tilbyder.

Læs på lektien. Du skal tjekke deres hjemmeside ud. Hvad står der i pressemeddelelserne? Hvordan ser deres seneste regnskab ud? Hvor meget er virksomheden værd? Hold øje med aktierne, når de falder, skal du købe dem. Udnyt det til din fordel. 

På trods af at du læser på lektien og anvender professionel rådgivning kan du aldrig udelukke risikoen ved aktieinvestering. 

Spred din investering

Det er således, at aktiemarkedet helt uventet kan blive ustabilt og dine aktier kan miste værdi. Eller andre aktier kan stige, mens kursen på andre falder. Tommelfingerreglen er derfor at du skal sprede risikoen ved at købe forskellige aktier. Læg ikke alle dine æg i en kurv, som ordsproget lyder.  

Det er grundet denne risiko bedst kun at investere penge, som du kan undvære. Det skal være en langsigtet investering i stedet for kortsigtet, på grund af afkastet fra aktierne forhåbentligt vil være større. 

Det geniale ved at købe aktier er at du også bliver medejer af virksomheden. Det vil sige, at du modtager kursgevinst og udbytte uden at du skal løfte en finger. Passiv indtægt er i høj grad gennem aktiehandel.

Men læs om virksomhedere fx på Børsen, Berlingske og Finans.

10. Lån dine penge ud til andre

Hvis du har nogle penge, som du gerne vil investere på en anderledes måde, er crowdlending eller peer-to-peer lending en mulighed. Det er selvsagt også en passiv indkomst, hvor du bærer rollen som bankmand. 

Basalt set handler det om at private udlåner deres penge til andre privatpersoner eller til startups af virksomheder. Typisk går udlånet ud på at du går ind som investor i nystartede virksomheder. Som låneudbyder tjener du på selve renten. Dertil hvis virksomheden får overskud, kan du også modtage et afkast. Ikke desto mindre er der en risiko forbundet med denne investeringstype, akkurat som ved aktier. Du kan nemlig risikere at låntager ikke kan betale lånet tilbage. 

Efter finanskrisen, hvor bankerne strammede op på deres udlånsregler, er crowdlending blevet eftertragtet. Hvis du har værdier stående i banken, hvor renterne enten er lave eller negative, kan du i stedet for vælge at udlåne dem og tjene på en højere udlånsrente. På den måde kan du passivt tjene på de månedlige renter og tilbagebetalingerne af lånene. Passiv indtægt coming your way.

 

11. Bliv YouTuber eller udgiv podcasts

Hvis du besidder en stor viden omkring emner, der kan være interessante for andre, kan du overveje at uploade videoer til en YouTube-kanal. Det vil sige, at du kan oprette en kanal og tænke på, hvilket budskab du gerne vil levere. Det kræver forberedelse, øvelse i at optage sig selv på kamera, og tid til at producere videoer, med et interessant indhold. Nærstudér, hvordan andre YouTuber gør det og find inspiration der.

Kreativitet er guld værd

Men der er et publikum til alle ude i YouTube-landskabet. Der er noget for enhver smag, fx ASMR, musik, film, guides, comedy, filmanmeldelser og så videre. Når du har uploadet nogle videoer, kan du tilkoble Google Adsense, der vil indsætte reklamer i begyndelsen af videoerne. Når din video bliver vist, og den besøgende klikker på reklamen, vil du tjene penge for hvert klik. Det er således passiv indtægt. 

Du skal være tålmodig og være vedholdende i at lægge videoer med relevant indhold ud, eftersom det kan være op til et helt år, før du begynder at modtage indtægten. 

Hvis du ikke helt har lyst til at stille dig op foran et kamera, kan du også kaste dig ud i podcasts. Der findes en masse podcast platforme online, hvor du kan komme i gang med at fortælle historier, berette om tidligere begivenheder, eller gå i gang med at debattere eller noget helt andet. 

Bonustips

Hvis du sidder og tænker, fint nok, nu har jeg alle disse forslag til passiv indkomst, men ingen penge, så fat mod. Hvis du mangler penge til at komme i gang med at investere i de forskellige projekter, kan du nemlig skaffe dem på forskellige måder. 

Ryd op og sælg

Du kan sælge ting og sager på DBA, Gul & Gratis, Trendsales med videre. Hvis du sætter 1 ting til salg hver dag og gør det i et halvt år, har du over 150 ting og sager til salg. Gør det til en rutine og sæt noget til salg, når du har modtaget pengene fra salget, kan du overføre dem til en bankkonto, som du kun bruger til dine passive investeringsplaner. Og så er du godt på vej til passiv indtægt.

Ryd op i udgifter

Derudover kan du også få styr på din nuværende indtægt, og se hvad du bruger dem på. Måske har du unødvendige abonnementer, som du kan opsige? Du kan også have et lån med høje renter, som du kan overveje at få betalt ud? Eller bruger du for mange penge på at købe ting, som du ikke har brug for? Gå dit forbrugsmønster efter med en tættekam og de penge, som du sparer, kan du overføre til din investeringskonto. Et godt udgangspunkt er at få lagt et budget, så du får overblik over din økonomi og på den måde finde ud af, hvor du kan finde penge til at investere. 

Ryd op i gæld

Du kan også vælge at omlægge dine lån i disse tider med lave renter. Hvis du har friværdi i din bolig og afdrager på et banklån med en høj fastforrentet lån, gælder det om at booke et bankmøde og få lagt lånet om. 

Generelt set handler det om at få afdraget på din gæld så hurtigt så muligt. Start med lån med en høj udlånsrente. Få samlet din klatgæld ét sted, det bliver billigere i længden samtidigt med at det giver dig et bedre overblik over din økonomi. På disse måder kan du pludselig få mere luft i budgettet og få flere investeringspenge mellem hænderne. 

Ryd op mentalt i økonomien

Til sidst, men ikke mindst er det en god forretning i sig selv at sætte dig selv nogle økonomiske målsætninger for det indeværende år. Det kan for eksempelvis være som følger:

Økonomisk målsætninger for at opnå passiv indtægt – eksempel:

  1. Jeg vil gerne få styr på min økonomi og følge et budget.
  2. Jeg vil gerne opnå en passiv indtægt på flere tusind kroner om måneden inden 356 dage. 
  3. Jeg vil gerne komme i gang med at lave endnu et projekt, der kan tjene mig passiv indkomst.

Hvis du har brug for yderligere informationer omkring blogging, online marketing, content marketing, tekstoptimering med videre, er du velkommen til at kontakte mig via kontakt@omm.dk

Held og lykke med dine fremtidige projekter.

Bedste hilsner

Katrine